Nieuws Exposanten 2020

Op Polyclose 2020 maakt u kennis met de laatste nieuwigheden van toonaangevende marktspelers. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod:


3E DATENTECHNIK
Raamconstructie digitaal geoptimaliseerd met 3E-LOOK

Het zuid-Duitse IT-bedrijf zet de digitalisering in de kozijnenbouw voort. Volgens Gerhard Ebert, eigenaar en directeur van 3E, is digitalisering het enige antwoord op veel van de problemen in de sector, zoals een tekort aan geschoold personeel en dalende prijzen. Daarom werkt het bedrijf op volle toeren aan de end-to-end digitalisering van alle processen, inclusief marginale processen zoals die op de bouwplaats. De ERP-software 3E-LOOK is de afgelopen jaren technologisch geüpdatet om volledig te voldoen aan de eisen van digitalisering voor werk en organisatie. De digitale verandering in de industrie wordt ook ondersteund door de functionele diepgang: comfortabele en omvangrijke objectbewerking, slimme dealeroplossingen, slimme planningstools, control center-technologie, e-procurement en mobiele oplossingen: alle processen in de raambouw zijn volledig gedigitaliseerd tot op de bouwplaats. 3E-LOOK zal worden gepresenteerd op Polylcose.


AGC GLASS EUROPE
Clearsight en FINEO

AGC introduceert geoptimaliseerd antireflecterend glas, Clearsight genaamd. Een speciale magnetroncoating brengt de lichtreflectie terug tot minder dan 1%, met als resultaat nagenoeg volkomen transparant glas. Hierdoor is dit product ideaal voor etalageruiten, vitrines en uitkijkpunten. Dit innovatieve glas kan ongehard en gehard worden toegepast. Bovendien kan het worden gebogen, gezeefdrukt en digitaal geprint. De combinatie van minimale reflectie en de voortreffelijke lichttransmissie van 98% biedt meer helderheid en nog beter zicht door het glas. FINEO is een vacuüm beglazing met dezelfde prestaties op het gebied van warmte-isolatie als driedubbel glas. Dankzij het dunne profiel kan het naadloos worden geïntegreerd in zowel renovatieprojecten als nieuwbouw. Anders dan andere glastechnologieën met vacuümisolatie heeft FINEO geen evacuatiepoort. FINEO kent een aantal voordelen: een betere inval van natuurlijk licht, betere geluidsdemping en een verbeterde zontoetreding, wat zorgt voor minder verbruik van fossiele brandstoffen en daarmee minder emissies.


ANAF
Specialist in deurpanelen voor PVC en ALU-schrijnwerk

Anaf Products, specialist in deurpanelen voor PVC en ALU-schrijnwerk, presenteert op Polyclose 2020 de volgende nieuwigheden: uitbreiding van de reeks Integra-deurpanelen met ingewerkte siergrepen en beglazing; de Homebox geïsoleerde brievenbus met gelakte buitenklep; de integratie van de volledige Anaf-bibliotheek in uw raamcalculatiesoftware.


ASSA ABLOY
ePED: elektrisch gestuurd Panic Exit Device

In nood- of panieksituaties is iedereen gehaast – in die situaties wordt het beheer van de vluchtwegen op de proef gesteld. Alles moet perfect functioneren, alle componenten moeten op elkaar afgestemd zijn. ePED, de nieuwste innovatie van effeff, maakt het nu voor alle gebruikers mogelijk om de elektrisch gestuurde vluchtwegtechniek te combineren met het complexe deursysteem en haar toegangsbeheertechnologie door middel van intelligente en busgebaseerde Hi-O-technologie. ePED staat voor elektrisch gestuurd Panic Exit Device (paniekbeslag). De belangrijkste voordelen van dit systeem: de vertraagde opening van de nooduitgangen als bescherming tegen misbruik en nuttige functies zoals brandbeveiligingstechniek of toegangscontrole. De veilige ontgrendeling bij het bedienen van de noodschakelaar in geval van een storing en informatie over onderhoud, openingscycli en foutzoekende diagnostiek bieden ook grote voordelen voor de gebruiker.


AVZ
Altera: de ultieme flexibele buitenruimte

Altera, "de ultieme flexibele buitenruimte". Een spreuk die de essentie van deze veelzijdige zonwering perfect weet samen te vatten. Wie de Altera echter enkel typeert als zonwering doet het ernstig tekort. Het gaat hier namelijk om een hybride tussen een zonwering en (vrijstaande) terrasoverkapping. Een lamellendak, uniek in ons assortiment, dat grotendeels uit aluminium onderdelen bestaat. Waar normaliter zonweringdoek het werende gedeelte voor zich neemt, zijn het hier de traploos instelbare 125 graden roterende aluminium lamellen die de zonnestralen in iedere stand geduchte weerstand bieden. Naast zonwerend is de Altera, in dichte stand, ook waterwerend. De geïntegreerde waterafvoer zorgt ervoor dat er ook tijdens een stevige bui met een gerust hart van het buitenleven genoten kan worden. Naast de standaard toepassing is de Altera uit te voeren met allerlei accessoires die uw verblijf in eigen tuin nog verder veraangenamen. Weer of geen weer, de Altera is de ultieme flexibele buitenruimte voor u.


AXALTA
POLAR, een nieuwe collectie met 6 exclusieve kleuren in fijnstructuur

POLAR maakt deel uit van het Alesta SuperDurable poederlakgamma voor metalen substraten. Ze zijn geformuleerd met ultraduurzame polyester harsen, hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren met een uitstekende buitenbestendigheid die voldoet aan de strengste normen. Deze SuperDurable kwaliteit werd uitgebreid met Alesta COOL-eigenschappen die een verhoogde reflectie hebben van infrarood licht, hetgeen resulteert in een lagere temperatuur van het gelakte oppervlak bij blootstelling aan zonlicht. De afwerking van de POLAR-kleuren is Fine Textured, onze originele zanderige, fijnstructuur die enorm gewaardeerd wordt in de architectuur omwille van de matte, gesofisticeerde look en de hoge krasbestendigheid. De 6 exclusieve POLAR-kleuren zijn hét antwoord op de problemen veroorzaakt door thermale stress bij metalen substraten en ze gaan naadloos op in de hedendaagse kleurentrends binnen de architectuur en het design.


BARBIER HARDWARE SUPPLIERS
Thermotresh: de enige dorpel die aan alle pvc- & houten kaderprofielen kan worden aangepast

Het grootste voordeel is dat ongeacht het kaderprofiel, de dorpel en toebehoren identiek blijven! Thermotresh garandeert een hoge weerstandskracht tegen infiltraties van lucht, water of wind dankzij de geïntegreerde waterdrainage. Thermotresh past zich aan deurdiktes tussen 68 en 88 mm aan, en zijn hoogte van 24 mm garandeert het perfecte gebruik volgens de Europese normen. Demonstraties en volledige technische details op de Barbier-stand.


BRIANZATENDE
'Less is more'

Op basis van de filosofie ‘less is more’ heeft de esthetische en technologische evolutie van BT Group geleid tot de ontwikkeling van een vrijstaand aluminium lamellendak met een verfijnd, innovatief ontwerp. Afhankelijk van de stand van de lamellen die het dak vormen (22x4 cm, aluminium lamellen verstelbaar van 0 tot 140 graden, compleet met waterafvoer via de lamellen en gootconstructie om het water naar de zijkanten weg te laten lopen) staat de constructie garant voor totale of gedeeltelijke schaduw, perfecte klimaatcontrole en beschutting tegen de regen. De werking ervan wordt gewaarborgd door een unieke lineaire laagspanningsmotor. Buitenleefruimte wordt gezellig en gastvrij gemaakt in een echte buitenwoonkamer met een verfijnde gestroomlijnde look. Het lamellendak frame kan worden aangepast met extra opties zoals LED-verlichting, zijwanden via ZIP screens, Sunbreaker-schuifpanelen en glazen schuifwanden. Oplossingen die aansluiten bij het door u gekozen doel van het lamellendak.


BRUSTOR
Nieuw product: B250XL

De B250XL, uitgerust met lamellen van 21 cm breed, is de nieuwe spatbestendige variant van de B200XL. Dankzij de perfecte sluiting van de lamellen op de goten, biedt het dak een ideale bescherming tegen opspattend water en voorkomt het een koude luchtstroom tussen de lamellen en de goten. De B250XL met optionele ZIP-screens en elektrische verwarming zorgt het hele jaar door voor een aangename sfeer. Dankzij de afgeschuinde ligger kunnen de lamellen draaien tot 135°. Lamellen draaien vanuit een laag scharnierpunt vlak boven de goot. In gesloten toestand liggen de lamellen op de goot. De troeven: design strakker dan ooit; perfect afgesloten dankzij sluiting van de lamellen op de goten; warmte van terrasverwarming blijft behouden onder de pergola; geen zichtbare schroeven. De specificaties: alleenstaand, aanbouw; koppelbaar in de lengte en breedte; perfect doseren van licht, schaduw en ventilatie; afwatering via palen. Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2020.


BUILDING SHUTTER SYSTEMS
Buitengewoon stijlvol screengamma

Met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen wordt het screengamma van BUILDING Shutter Systems continu verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Naast het gekende gamma in buitenzonwering worden de innovaties in de kijker gezet op Polyclose. Met de Lockscreen FRONT Solar wordt de meest elegante en duurzame renovatiescreen voorgesteld. Uniek in design, met een volledig intrekbare onderlat en de batterij die in de kast geïntegreerd wordt zonder zichtbare naden. Een kast die bovendien zeer compact is, 110x150 mm, en toegankelijk blijft via de onderkant. Eveneens uniek in afmetingen, met de kleine kast die alsnog een maximum oppervlakte tot 12 m aankan, aangestuurd met een motor van 10 Nm op zonne-energie. De inbouwscreen Lockscreen INTEGRATED is het paradepaardje op vlak van design. Weggewerkt in de spouwmuur en voorzien van een volledig intrekbare onderlat is hij het toonbeeld van onzichtbare elegantie.


CARPENTIER HARDWOOD SOLUTIONS
Oplossingen voor buitenzonwering

Carpentier beschikt over verschillende ingenieuze oplossingen voor buitenzonwering. Naast verschuifbare shutters met vaste of beweegbare lamellen, is er keuze uit shutters die zijwaarts of opwaarts vouwen. De opwaarts vouwende shutters kunnen keurig in het gevelvlak vallen, waardoor ze gesloten haast onzichtbaar zijn en open een luifel vormen. Alle types outdoor shutters houden ’s zomers de overtollige warmte buiten en creëren intimiteit in de woning of het houten bijgebouw. Ze worden vervaardigd uit HOTwood (thermisch behandeld hout) en zijn op maat van elk type raam verkrijgbaar in kant-en-klare kits. Daarnaast biedt Carpentier een brede waaier aan van innovatieve poorten, omheiningen, lamellendaken… voornamelijk bekleed met HOTwood essen en onzichtbaar bevestigd dankzij ons uniek QuickClip-bevestigingssysteem.


CES
Nieuwe design-serie Look & Feel voor luxe-interieurarchitectuur

In het grote geheel is het maar een detail, maar deurbeslag en deurklinken hebben architecten altijd al gefascineerd. Het beste voorbeeld daarvan is de Gropius-klink van Bauhaus-oprichter Walter Gropius. Op dit moment zijn donkere kleuren met een matte afwerking erg gewild. Sluitsysteemproducent CES uit het Duitse Velbert heeft deze trend opgepakt en presenteert nu onder de naam 'Look & Feel' een lijn met nieuwe kleuren en afwerkingen. Om een matglanzende uitstraling en een zijdezachte aanraking te bereiken, worden de messing cilinderbehuizingen meerdere keren gelakt en worden er losse metaaldeeltjes in verwerkt. Daardoor krijgen cilinders en knoppen dezelfde zachtheid als het deurbeslag en de deurklinken van de nieuwste generatie. Ook qua kleurenspectrum heeft CES gekeken naar de assortimenten van toonaangevende beslagmerken. Er zijn zes tinten verkrijgbaar, variërend van Midnight Black en Rising Bronze tot Moonlight Silver. Zowel mechanische en elektronische cilinders als de insteeksloten zijn vanaf nu verkrijgbaar in het nieuwe design.


COMHAN HOLLAND
Voorkom regenwater op gevel met aluminium waterslagen

Speciaal voor de gevelbouw heeft Comhan Holland aluminium waterslagen in het assortiment. Waterslagen voorkomen dat regenwater (en meekomend vuil) direct op de onderliggende gevel loopt. Ze worden onder de onderdorpel van een kozijn aangebracht en steken net iets buiten de gevel. Doordat ze schuin aflopen, stroomt het water makkelijk weg. Comhan levert standaard waterslagen in een hellingshoek van 15°, 10° en 5°, met een lengte van 6000 mm of op verzoek op maat gezaagd. Bovendien is het mogelijk om waterslagen in een afwijkende dieptemaat uit aluminium plaat te zetten. Alle waterslagen kunnen wij in de gewenste oppervlakte behandeling leveren: brute (onbewerkt), geanodiseerd of in elke RAL-kleur gepoedercoat. Voor de waterslagen in de 40SL-serie hebben wij ook glij-kopschotten in het assortiment. Deze kopschotten zijn voorzien van rubber en zorgen zo voor een goede afdichting. Op die manier vermindert u de kans op inwatering aanzienlijk.


DEJOND
Brandwerende beglaasde deuren en wanden met slanke stalen profielen

Sinds kort heeft de toonaangevende Zwitserse fabrikant Forster de brandwerende profielreeks Fuego Light in staal (en roestvrij staal) met succes laten testen volgens de Belgische norm inzake brandwerendheid. Deze stalen Fuego Light profielen hebben een brandbestendige tussenlaag voor brandwerende, beglaasde vaste wanden of deuren. Het systeem biedt een breed scala van toepassingen en een grote conceptuele vrijheid. Slanke profielen zorgen voor maximale transparantie en de combinatie van deze slanke brandbestendige stalen profielen met glas bewijst dat schoonheid, zichtbaarheid en verlichting niet altijd moeten inboeten voor veiligheid en omgekeerd. De brandwerende deuren hebben een brandweerstand EI130 en EI160 (met Benor/ATG-goedkeuring). Voor de brandwerende wanden bestaan er profielreeksen voor EI30, EI60, EI90 en zelfs tot EI120. Ook wanden met gekleefd glas zijn een mogelijkheid.


DL CHEMICALS
Vernieuwd Parasilico-gamma 

DL Chemicals, Belgisch fabrikant van voegkitten en lijmen stelt op Polyclose het volledig vernieuwde Parasilico gamma voor. Het siliconenkitmerk voor professionals, wordt sinds 1979 geproduceerd. Parasilico is de favoriete voegkit van de professional voor het afdichten van elastische voegen. De siliconen hebben een permanente elasticiteit en een uitstekende kleefkracht op de meeste bouwmaterialen. Ze worden geproduceerd onder het kwaliteitslabel ISO 9001 en ISO 14001 en hebben verschillende productcertificeringen. Het nieuwe ontwerp wordt getypeerd door de typische bedrijfskleuren zwart en groen, wat zorgt voor een serene uniformiteit in het gamma. Bovendien is elk type silicone gemakkelijk te herkennen aan het specifieke kleurgebied bovenaan de koker. Een op de koker vermelde categorie helpt de klant bij het onderscheiden voor welke toepassingen de kit geschikt is: weatherseal, universal, sanitary, natural stone, fire resistant…


DR. HAHN
Nieuwe generatie rollenbandscharnieren 

Maar liefst vier nieuwe rollenbandvarianten stelt de Duitse scharnierspecialist Dr. Hahn als primeur voor op Polyclose 2020. De nadruk ligt overduidelijk op een zeer elegante optiek in combinatie met een hoge performantie en draagkracht. Twee productlijnen die onder de benamingen KT-RKN en KT-RKV aangeboden worden, zijn zowel tweedelig alsook driedelig beschikbaar. Het verschil zit in de bevestigingen. Zo wordt het KT-RKN-scharnier in de opdekverschroefd, met als voordeel dat de dichting niet onderbroken wordt. Het KT-RKV-scharnier wordt traditioneel bevestigd in de beslaggroef. Bij alle types kan in 6 richtingen versteld worden, zelfs bij een ingehangen vleugel: in de hoogte kan het scharnier circa 3 mm versteld worden; horizontaal zijn eveneens circa 3 mm mogelijk; voor de dichtingsaandruk is het circa 1,3 mm. Alle varianten zijn zowel DIN links als DIN rechts toepasbaar. De maximale opening bedraagt 180°.


DUCO
TronicVent: ontdek de nieuwste generatie ventilatieroosters

Er waait een nieuwe wind binnen Duco’s ventilatie- en zonweringgamma richting Polyclose. Met het nieuwste elektronisch gestuurde ventilatierooster TronicVent zal de ventilatiefabrikant menig bezoeker inspireren. Het CO2-gestuurde toevoerrooster opent en sluit zich 100% automatisch op basis van aanwezigheid. Deze slimme vraagsturing vertaalt zich in een optimaal comfort en een energiezuinige werking van het ventilatiesysteem. Door de akoestische mousse is een stille werking gegarandeerd met akoestische demping tot 41 dB in open stand! Bovendien kan het rooster snel en eenvoudig op het raamkader geplaatst worden en is het nieuw binnenrooster vlot afneembaar. De bijna onzichtbare integratie boven het raam zorgt voor een esthetische vormgeving. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System geboren, wat met een reductiefactor tot 0,35 kan tellen als E-peilverlagende ventilatieoplossing binnen systeem C.


E-MAX
Nieuwe aluminiumlegering voor de bouw

Al meer dan 10 jaar produceert E-MAX hoogwaardige én duurzame aluminiumprofielen. Deze profielen zijn geproduceerd met X-ECO: premium circulair aluminium. Inmiddels heeft E-MAX een doorbraak bereikt: het is mogelijk om ook de aluminiumlegeringen voor de bouw te produceren met 90% recyclagecontent én met minimaal dezelfde hoogwaardig mechanische en oppervlakte-eigenschappen als klassiek aluminium. Dit is meermaals bewezen door Vrije Universiteit Brussel. In januari 2020 zal dit premium circulair aluminium op de markt gebracht worden, nog steeds onder dezelfde naam: X-ECO. Deze aluminiumprofielen die wereldwijd de laagste CO2-impact hebben, zijn zeer geschikt voor alle toepassingen in ramen, deuren en gevels. Wilt u weten hoe u samen met E-MAX koploper kunt zijn in de circulaire economie en aluminium kunt gebruiken met de laagste carbon footprint wereldwijd? Kom dan naar Polyclose om uw producten futureproof te maken!


FAC
Federatie Aluminium Constructeurs ondersteunt haar leden met opleidingen en vorming

Aluminiumschrijnwerk en -gevelbouw zitten de afgelopen jaren in de lift. De orderboekjes van de constructeurs zijn goed gevuld. De vraag naar kwalitatief hoogwaardig personeel is daardoor groot. De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) ondersteunt haar leden om aan deze nood te voldoen en zet haar schouders onder de opleiding en vorming van talent in en voor de sector. Ze beoogt hierbij een mix van doelgroepen. Zo richten de theoretische basiscursus en vervolmakingscursus Geveltechniek zich tot de technische leidinggevenden en medewerkers. Voor plaatsers, werfleiders en ploegbazen organiseert FAC praktijkgerichte workshops. De federatie levert ook inspanningen om aluminium schrijnwerk in het leerplan van de middelbare studierichting Schrijnwerk een volwaardige plaats te bezorgen. Ten slotte probeert FAC werkzoekenden warm te maken voor een job in de sector door de organisatie van een praktijkcursus Productie Aluminium Schrijnwerk.


FASSADA SYSTEMS
Ontwikkeling, marketing en IP-licentiering van gepatenteerde aluminium en stalen vliesgevelsystemen

Fassada Systems is een Belgisch kennisbedrijf, gericht op de ontwikkeling, marketing en IP-licentiering van wereldwijd gepatenteerde aluminium en stalen vliesgevelsystemen voor commerciële en hoge gebouwen. H60-hybride: 1e stijlregel gordijngevel-systeem ooit met fool-proof installatie van de binnenkant van het gebouw; geen schroeven, geen siliconen, geen steigers; volledig onzichtbare geïntegreerde draai-kiepraam; prestaties nog nooit eerder gezien; getest tot 3.000 Pa; arbeidstijd voor installatie en productie verminderd met meer dan 50%; een nieuw tijdperk is begonnen. H60-hybride inverso: structureel element aan de buitenkant en geen buisvormige stijl aan de binnenkant; geen ruimteverlies, vlakke gevel aan de binnenkant; de ultieme droom van elke architect; buitenvin in alu, metaal, glas, Onyx natuursteen... structureel en zonnescherm. H60-hybride staal: de 1e stalen vliesgevel ooit zonder 1 cm laswerk. M68 modulair: het unitized systeem voor de toekomst; beter, slimmer, mooier.


GEALAN
GEALAN-SMOOVIO, ruimtebesparend gebruiksgemak

Het innovatieve oppervlak voor kunststof ramen acrylcolor fascineert meer dan ooit. Al 40 jaar verkoopt en verfijnt GEALAN acrylcolor – een oppervlak van acrylglas dat onlosmakelijk verbonden is met zijn basislichaam en dat kunststof ramen verfijnt en beschermt voor een lange levensduur. Als u over acrylcolor spreekt, hebt u het in één adem over GEALAN-raamprofielen. Bezoek onze stand waar u onze acrylwand kunt bewonderen. U zult verrast zijn door het brede scala aan kleuren die wij in acrylcolor aanbieden. Leefruimte is duur en moet daarom optimaal worden gebruikt. Het GEALAN-SMOOVIO-schuifsysteem combineert voor het eerst ruimtebesparend gebruiksgemak met uitstekende afdichting tegen wind en regen. Het samenspel van nieuw ontwikkelde hardwarecomponenten, innovatieve profielgeometrie en geoptimaliseerde afdichtingen maakt dit mogelijk.


HARINCK
Magnetude: uniek vleugeloverdekkend systeem

Dit uniek vleugeloverdekkend systeem kan gebruikt worden voor elk PVC- en ALU-profiel. Magnetude is een gepatenteerd systeem over heel Europa dat werkt via magnetisme. Het systeem biedt enorme voordelen: antidilatatie (met dit systeem zijn problemen met kromtrekking verleden tijd, ook voor donkere kleuren en grote formaten - getest bij 90° C); tijdswinst (assemblage van een Magnetude-systeem duurt maar 6 minuten ten opzichte van 2 uur voor een klassiek gelijmd paneel); inbraakveilig; callage (met de Magnetude kunt u steeds de deur perfect calleren); onzichtbare montage van de deurtrekkers; schade (bij Magnetude kan het vulpaneel als voorlopig paneel worden geplaatst. De opdekplaat kan later gemonteerd worden. Dat vermijdt discussies n.a.v. schade tussen het winddicht maken en de oplevering van de werken); onderdelen vervangen (de Magnetude biedt de mogelijkheid om alle delen van de deur afzonderlijk te vervangen).


HAROL
HAROL zet 2020 in met primeurs 

Traditioneel stelt HAROL tijdens Polyclose zijn nieuwigheden in zonwering voor. Maar de editie 2020 wordt wel heel speciaal. Zo krijgt de sector in primeur een volledig nieuwe generatie knikarmschermen te zien. Het merk pakt uit met maar liefst 5 nieuwe schermen die het resultaat zijn van twee jaar doorgedreven ontwikkeling. Het gamma werd opgedeeld in drie collecties: Minimal (strak en modern, gaat volledig op in de woning), Elegant (elegante rondingen) en Curved (gebogen design). Elk van de collecties heeft verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering naar stijl én functionele behoefte kan samenstellen. In het gamma Buitenleven maakt Brera zijn opwachting, het nieuwe openschuifbare lamellendak. Een logische aanvulling van het gamma na de Vision en Opera, met nieuwe features. Zo kan men optioneel kiezen voor LED-verlichting en een uitbreiding met een screen of glazen schuifwand.


HOPPE
Toekomstgerichte greepoplossingen

Op Polyclose 2020 zal HOPPE een reeks nieuwe mechatronische beslagoplossingen tonen: sleutelloze toegangsmogelijkheden, zoals de eDeurbeslagen VingerScan- en HandsFree zijn te zien, evenals draadloze raamgrepen voor integratie in Smart Home-systemen, zoals de eRaamgrepen SecuSignal, ConnectHome en AutoLock. Het eDeurbeslag HandsFree maakt contactloze ontgrendeling van de voordeur mogelijk met slechts één voetbeweging door een lichtveld onder de beugelgreep. De eRaamgrepen SecuSignal en ConnectHome werken op basis van het Energy Harvesting principe van EnOcean en zijn daarom klimaatvriendelijk, accuvrij en onderhoudsvrij. De inbraakwerende eRaamgreep AutoLock vergrendelt automatisch door middel van een elektromechanische vergrendelingsbout op batterijen zodra deze in de gesloten stand wordt gedraaid – comfortabel en veilig. Mechanische inbraakbeveiliging is ook een thema op Polyclose: met de innovatieve raamgreep-techniek SecuForte presenteert HOPPE een volledig nieuwe standaard van inbraakwerendheid.


HORREN INDUSTRIE NEDERLAND
Plissédeur 28 mm in vast frame (schroefkader)

De Plissé 28 in vast frame is een nieuw type plisséhordeur waarbij nagedacht is over het hoogste gebruikers- en montagegemak. Groot voordeel is dat de Plissé 28 rechtstreeks OP het kozijn geplaatst kan worden. De plissédeur zit in een aluminium kader van slechts 28 mm dik welke d.m.v. 4 schroeven zeer eenvoudig te plaatsen is. Het geplisseerde gaasdoek is in zwart en grijs verkrijgbaar. Dankzij het speciale lagersysteem schuift de Plissé 28 zeer licht, geruisloos en worden de koorden minimaal belast. De Plissé 28 is zowel binnen als buiten te gebruiken. Op single deuren wordt de Plissé 28 single toegepast en op dubbele deuren of schuifpuien kan de plissé 28 in zwevende uitvoering worden gebruikt. Standaardkleuren zijn: RAL-9016 (wit), RAL-9001 (crème), RAL-7016 (antraciet grijs). Alle overige RAL-kleuren op aanvraag. De plissé 28 is verkrijgbaar in enkele uitvoering tot 160 cm en in zwevende uitvoering tot een breedte van 260 cm en 240 cm hoog.


INTRATONE
Extra lang profijt van het Intratone XL-Pakket

Op de beurs krijgt u de mogelijkheid om nu extra lange garantie op de DINA Intercomsysteem met het Intratone XL-Pakket. Dat is 10 jaar garantie op alle hardware en nu voor deze beurs ook tijdelijk het gratis Digitale Communicatie Bord. Deze kunt u bijvoorbeeld in de entree van een gebouw hangen om uw bewoners accuraat, snel en direct op de hoogte te brengen van informatie en belangrijke zaken over het gebouw. Profiteer dus 10 jaar van gemak en zekerheid voor de beheerder, de bewoners en de bezoekers van uw gebouw.


KAWNEER
AA 5110 aluminium schuifsysteem

Met de AA 5110 introduceert Kawneer een aluminium schuifsysteem met zeer goede thermische eigenschappen waardoor een Uw van 1.1 eenvoudig mogelijk is met triple glas in gangbare afmetingen. Door de hoge systeemstijfheid is het schuifsysteem geschikt voor grote raamoppervlakken. Samen met de hoge wind- en waterdichtheid maakt dat het schuifsysteem, naast luxewoningen, ideaal toepasbaar is in de appartementenbouw. Daarnaast maakt de hoge winddichtheid ook dat het schuifsysteem zeer goed past binnen luchtdichtbouwen en passiefbouw. Een groot voordeel voor de schrijnwerker is dat de AA 5110 zeer eenvoudig en snel te produceren is. Het AA 5110-schuifsysteem is te combineren met zowel de RT 72 Reflex en HI+ kozijnen als de AA 100 Q-vliesgevel en biedt zo een eenduidig gevelbeeld in uw project. Het Kawneer AA 5110-schuifsysteem is vanaf het tweede kwartaal 2020 verkrijgbaar. AA 5110 aluminium schuifsysteem: optimaal isolerend (Uw 1.1 mogelijk); eenvoudig en snel te produceren; luchtdicht bouwen; ideaal voor hoogbouw; grote raamoppervlakken.


KINGSPAN
Dri-Design: onderhoudsarme design-gevels

Met het Dri-Design-cassettesysteem installeer je snel en eenvoudig nieuwe gevels. De montage vindt namelijk enkel plaats aan de bovenzijde van de cassettes, die sluitend aan elkaar worden gekoppeld zonder toegevoegde montagevoorwaarden. Een geïntegreerd gootsysteem voert het regen- en condenswater af achter de geventileerde gevel, zodat er geen lekstrepen ontstaan. Dri-Design is ook 100 % geschikt voor hergebruik. Sandwichpanelen zijn bekend als gevelmateriaal voor utiliteitsgebouwen. Dri-Design voegt 3D-vormen toe aan de toepassingsmogelijkheden in vier varianten: Flat, Tapered, Shadow en Perforated. Aangezien de cassettes perfect op elkaar aansluiten, zijn de verschillende types eenvoudig met elkaar te combineren. Door de specifieke montagewijze kan je de Dri-Design cassettes eenvoudig hergebruiken. Het gevelsysteem is monteerbaar op Kingspan Karrier-sandwichpanelen, maar ook op bestaande gevels. Dat maakt Dri-Design uitermate geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.


LOCKINGSYSTEMS
Sluitsysteemproducent CES presenteert de nieuwe design-serie 'Look & Feel' voor luxe interieurarchitectuur

In het grote geheel is het maar een detail, maar deurbeslag en deurklinken hebben architecten altijd al gefascineerd. Het beste voorbeeld daarvan is de Gropius-klink van Bauhaus-oprichter Walter Gropius. Op dit moment zijn donkere kleuren met een matte afwerking erg gewild. Sluitsysteemproducent CES uit het Duitse Velbert heeft deze trend opgepakt en presenteert nu onder de naam 'Look & Feel' een lijn met nieuwe kleuren en afwerkingen. Om een matglanzende uitstraling en een zijdezachte aanraking te bereiken, worden de messing cilinderbehuizingen meerdere keren gelakt en worden er losse metaaldeeltjes in verwerkt. Daardoor krijgen cilinders en knoppen dezelfde zachtheid als het deurbeslag en de deurklinken van de nieuwste generatie. Ook qua kleurenspectrum heeft CES gekeken naar de assortimenten van toonaangevende beslagmerken. Er zijn zes tinten verkrijgbaar, variërend van Midnight Black en Rising Bronze tot Moonlight Silver. Zowel mechanische en elektronische cilinders als de insteeksloten zijn vanaf nu verkrijgbaar in het nieuwe design.


MABO-LIFTING
Aisle-Master smallegangheftruck bereikt nieuwe mijlpaal

De 15.000Aisle-Master smallegangheftruck werd onlangs voorgesteld door Combilift. Deze zal bij Nestlé voor een efficiëntere goederenopslag zorgen. De Aisle-Master zal tijdens Polyclose te zien zijn op de stand van Mabo-Lifting. Deze smallegangheftruck is een vrij recent concept die een alternatief biedt voor de reachtruck. Het toestel werkt echter in nog smallere gangen – vanaf 1,6 m breed – en kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Doordat het toestel in zeer smalle gangen kan werken, kan er meer gestockeerd worden op dezelfde oppervlakte. Bovendien zorgt de roterende mast ervoor dat het zicht op de goederen beter is, waardoor schade aan goederen tot een minimum verminderd wordt, en het werken ergonomisch veel aangenamer wordt. Recent werd er een nieuwe versie van de Aisle-Master gelanceerd die een capaciteit heeft tot 3 ton.


MACO
MULTI SECUAIR, veilige ventilatie voor meer comfort 

Het huis verlaten met ramen in kiepstand zonder angst voor ongewenste gasten of onverwachte regenbuien. Deze zekerheid biedt MACO met de veilige ventilatiestand MULTI SECUAIR, die met een gereduceerde opening van maximaal 10 mm voor veiligheid en energie-efficiënt verluchten zorgt. Daarmee voldoet het systeem aan het modern wooncomfort waarbij de toenemende luchtdichtheid van gebouwen om een continue verluchting vraagt. Zelfs bij langere afwezigheid kan er veilig verlucht worden en dankzij de geringe opening kan geen regenwater binnen. Onderaan blijft de raamvleugel vast in het kader verankerd. Als de MULTI SECUAIR in combinatie met een vergrendelbare kruk – bijvoorbeeld met MACO TRESOR-kruk – wordt toegepast voldoet het systeem zelfs aan inbraakweerstand RC 2. Met slechts één extra onderdeel kan een standaard houten raam snel uitgerust worden.


METAFA HOLLAND
Snelle sleutelprofiel-herkenning en vastdraaibaar veiligheidsbeslag

Metafa Keyline introduceert tijdens Polyclose de Camillo Reader Advanced, dit is een onmisbare machine voor de moderne sleutelmaker. De Camillo Reader Advanced is in staat om binnen ca. 20 seconden aan te geven welk sleutelprofiel u kunt gebruiken als duplicaat sleutel. Bovendien kunt u ook uw eigen sleutelprofielen toevoegen en aangeven op welke haakpositie deze hangen bij u aan de sleutelwand. Metafa introduceert daarnaast ook het nieuwe vastdraaibare aluminium veiligheidsbeslag van Dieckmann. De veiligheidslangschilden die extra voorzien zijn van een kerntrekbeveiliging, krijgen daarbij een speciale vastdraaibare deurkruk aan het langschild. Dit geeft u een nog fijnere bediening voor uw toegangsdeur. In deze serie komt er ook een deurkrukmodel welke geschikt is voor toepassing op nood- en paniek/vluchtdeuren volgens de norm EN 179.


ONLEVEL
Skyforce en Lazortrack

Het Franse balkonsysteem Skyforce is inmiddels niet meer weg te denken uit de markt en kent een steeds groter wordende schare fans. Op Polyclose kunt u kennismaken met de nieuwste montagevariant, Skyforce Slim. Inmiddels beschikt Skyforce over SKG-IKOB certificering. OnLevel introduceert Lazortrack, een vernuftig led-systeem dat als doorlopende, lichtgevende strip onder trapleuningen en balustrades gemonteerd kan worden. Daarmee wordt een veilige situatie gecreëerd door extra aanlichting van de omgeving en wordt een esthetisch doel gediend. Lazortrack is in alle denkbare lichtkleuren te schakelen. Uiteraard is het systeem energiezuinig en onderhoudsarm. Installatie is uitermate eenvoudig. In het Lazortrack profiel zit per 20 m een transformator weggewerkt. De led-strip loopt ononderbroken door een daarvoor geëxtrudeerde goot en werpt een continu licht naar beneden. Dat houdt in dat je geen lichtpunten ziet, maar één lange baan egale verlichting. De led-strip is op elke gewenste lengte in te korten.


ORGADATA
Software LogiKal wordt verder geoptimaliseerd

Klanten kunnen zich verheugen op een update die het nog gemakkelijker maakt om de beste ramen, deuren en gevels te bouwen. Met LogiKal 12 wil Orgadata haar klanten een geheel nieuwe manier van werken bieden. Met het nieuwe uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van de software wordt alles nog overzichtelijker. De nieuwe iconen zorgen hier ook voor. De nieuwe LogiKal doet denken aan de vertrouwde werkomgeving van Office-producten. Van de nieuwe ontwikkelingen in LogiKal 12 hebben ook Projectcenter profijt, waar projecten worden gestart en posities worden gecreëerd. In de toekomst zal het tevens ook mogelijk zijn om aan verschillende projecten tegelijk te werken. Bovendien kunnen gebruikers de werkstappen en volledige posities van het ene project naar het andere overbrengen, eenvoudigweg door Drag-and-Drop.


RD GROUP
Nieuwe hybride buitendeuren Axino

Axino staat voor ‘Acces Innovation’ en combineert het beste uit de wereld van hout, aluminium en pvc in een totaal nieuw concept. Met zijn hybride buitendeuren opent Axino een nieuw tijdperk in de wereld van de woningbouw. Hybride deuren zijn superisolerend, inbraakwerend, stabiel, adembenemend mooi, verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en dit in een onbeperkt modelgamma en alle mogelijke maatwerk. Met de hybride deuren van Axino kunnen wij ook replica’s maken van oude houten deuren met eventuele recuperatie van bestaand smeedwerk of sierbeslag… De deur is opgebouwd uit een kunststof kaderprofiel, een zeer stevig aluminium vleugelprofiel en binnen- en buitenplaat in Modified Wood Composite. Deze deuren zien eruit als houten deuren en zijn verkrijgbaar in alle gangbare kleuren van PVC en aluminium.


RENSON
ROB vouwluiken-beslag

Getest volgens EN13659 kan het ROB vouwluiken-beslag voor houten, pvc of aluminium vouwluiken nu ook een gewicht aan van maximum 40 kg per paneel. In open of gesloten toestand kan het daarmee een windbelasting van 12 Beaufort of windsnelheden tot 133 km/u moeiteloos opvangen. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor de montage van de grootste niet-winddoorlatende vouwluiken ooit met een luikbreedte en -hoogte tot respectievelijk 800 mm en 3000 mm en een totale luikoppervlakte van max. 2,4 m². Met een maximumgewicht van 40 kg per paneel kan het ROB-beslag tot max. 4 panelen per kant aan met een maximale houtdikte van 40 mm. Dit montagevriendelijk beslag is speciaal ontwikkeld voor voorliggende luiken, die in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak als de gevel vallen. Als verduistering is dit dan ook een perfect alternatief voor buitenzonwering. Zowel in open als gesloten stand kunnen de luiken vergrendeld worden.


ROGIERS-VANPOUCKE
Gloednieuw hoogperformant 4-assig CNC-center 

Op Polyclose 2020 stelt Rogiers de allerlaatste nieuwigheden voor binnen hun gamma aluminium bewerkingsmachines. Blikvanger hierbij is de FOM FMC 470, een volautomatisch werkcenter met 4 interpolerende assen voor de bewerking van aluminium profielen met een doorsnede van 250x230 mm en stalen buizen tot 2 mm dik. Een met vloeistof gekoelde elektrospindel (7 kW) met een maximale rotatiesnelheid van 20.000 tpm maakt de productie van op maat gemaakte en gefreesde elementen mogelijk. Naargelang de configuratie is het mogelijk om tot 10 numeriek gestuurde assen te besturen. De ergonomische lijnen van de nieuwe FOM-beschermkap verzekeren een uitstekende zichtbaarheid tijdens de bewerkingen, terwijl het verlichte logo op zijn beurt de machinestatus in een oogopslag weergeeft. Het werkcenter onderscheidt zich door zijn technologisch hoogstaande gepatenteerde onderdelen, zoals het onderstel en het exclusieve dynamische X-FLOW smeersysteem voor de gereedschappen.


SAPA
Sapa en duurzaamheid zijn één

Met de nieuwe productietechnologie van Hydro CIRCAL 75R werd een legering ontwikkeld die uit minimaal 75% post-consumed gerecycled aluminium bestaat. Ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die op het einde van hun levensduur zijn gekomen, worden op die manier gebruikt voor het produceren van nieuwe aluminium bouwsystemen die meteen voldoen aan de huidige en toekomstige wensen en eisen. Dankzij dit systeem, ontwikkeld door het moederbedrijf Hydro, wordt slechts 5% van de energie die nodig is voor primaire aluminiumproductie verbruikt en wordt een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd. Tijdens Polyclose kunnen bezoekers het raam Avantis Smartline 75 SHI - KD ontdekken, een hoogwaardig thermisch isolatiesysteem met drie kamers. Ook stelt Sapa het hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline XS voor – dat dankzij een versmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm – één van de smalste schuiframen in zijn soort is. Op Polyclose plaatst Sapa de Artline open hoek in combinatie met de Panovista Max van Renson. De start van een samenwerking waarbij beide merken samen de high end markt willen benaderen.


SCHÜCO
Schüco LivIngSlide – het nieuwe hef- en schuifdeursysteem

Schüco LivIngSlide voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en design en overtuigt met efficiëntie in productie en montage. Een Schüco LivIng-serie hefschuifdeuren biedt talloze mogelijkheden om architectonische ideeën te realiseren - of het nu gaat om nieuwgebouw of renovatie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en veiligheids- en comfortfuncties. Schüco staat bekend om haar bijzonder elegante schuifsystemen met verdekt beslag en slanke profielen. De ASE 80 LC – waarbij LC staat voor ‘Lean Construction’ – is de nieuwste telg van deze familie. De vormgeving is hypermodern. Alles is erop gericht zoveel mogelijk licht binnen te laten, zonder aan energie-efficiënte en comfort in te boeten. Met dit nieuwe systeem behoren vleugelgewichten tot 500 kilogram en vleugelhoogtes en -breedtes tot 3,5 meter tot de mogelijkheden. Zo komt de voornaamste kwaliteit van dit systeem perfect uit de verf: de wijze waarop grote en tezelfdertijd uiterst transparante schuifelementen kunnen worden gerealiseerd.


SERGE FERRARI
Soltis Touch, een natuurlijk en verfijnd geweven screen om de esthetiek van uw interieur te verbeteren

Dankzij een uniek natuurlijk effect dat wordt verkregen door een exclusief weefsel dat verschillende materialen en kleuren combineert, speelt Soltis Touch met licht. Waardoor kleureffecten en een spel van transparantie ontstaat, die uw ruimtes karakter geven. Zonwering wordt onderdeel van uw interieurontwerp. Een palet van nieuwe en harmonieuze nuances voor projecten met aangename sferen. Soltis Touch bestaat uit een gamma van 28 kleuren met subtiele tinten, om de zonwering gemakkelijk te coördineren met de rest van uw interieur. Dit palet vormt een ideale oplossing voor ruimtes waar de kwaliteit van texturen en kleuren van de materialen primeert. Soltis Touch beschikt over onmiskenbare prestaties voor een beter binnenzonwering met elegantie. Het ontwerp van Soltis Touch zorgt voor een optimale zonwering binnenshuis: visueel en thermische comfort. Bovendien biedt het een uitstekende geluidabsorptie voor rustgevende interieurs.


SIMONSWERK
TECTUS Glass, volglasdeuren vlak geïntegreerd in beeld gebracht

SIMONSWERK heeft met het scharniersysteem TECTUS Glass een esthetische en functionele oplossing voor volledig vlakke inbouw van volglasdeuren ontwikkeld. Voor het eerst zijn volglasdeur, kozijn en scharnier- en sluitsysteem strak aaneengesloten in één vlak gemonteerd – de optimale voorwaarde voor een minimalistisch design in combinatie met maximale transparantie. Een interieurconcept met royale beglazing of transparant vormgegeven doorgangen gaat dikwijls gepaard met de wens naar een strak, ingetogen design. Het beslagsysteem TECTUS Glass verleent de volglasdeur een ongeëvenaarde elegante optiek en lichtheid. Het nooit eerder bereikte gesloten oppervlaktebeeld van volglasdeur, kozijn en sluitsysteem schept een fascinerende eenheid met fraaie technische beslagdetails – beslagsystemen die tot dusver op de voorgrond stonden zijn verdwenen en er ontvouwt zich een blik op maximale transparantie. Het beslagsysteem TECTUS Glass, de contactloze magnetische sluiting en op elkaar afgestemde greepvarianten vormen een aaneensluitende, integrale beslagoplossing.


SOBINCO
Verdektliggend deurscharnier

Tijdens Polyclose 2020 focust Sobinco op verdektliggende oplossingen. Daarmee wordt definitief de kaart getrokken van de esthetiek en het minimalisme. De jongste innovatie is het verdektliggend deurscharnier, een prachtige ontwikkeling met groot regelbereik en bijzonder eenvoudig te plaatsen. Ook nieuw zijn de stijlvol vormgegeven bedieningsaccessoires voor BT-Lock. Men kan het cilinderbediende schuifdeursysteem nu ook hanteren met strakke deurtrekkers en dito draaiknoppen. Aansluitend presenteert Sobinco het aangepaste raambeslag voor dubbele balkonramen met verlaagde drempel. Sobinco stelt tevens de uitbreiding van de Edge-krukkenreeks met een afsluitbare raamkruk en de update van de Sobinoxkrukken voor. Om het esthetische plaatje compleet te maken, worden tenslotte ook nog nieuwe anodisatietinten geïntroduceerd.


SPRIMOGLASS
Eclaz One, een perfecte alliantie tussen welzijn, economie en ecologie

Bij Sprimoglass streven we ernaar om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en hen producten aan te bieden die perfect passen in onze huidige samenleving, met haar trends, waarden en ontwikkelingen. Daarom willen we ons nieuwe product introduceren: Eclaz One. Zijn troeven? Deze beglazing zorgt voor ongeëvenaard natuurlijk licht en biedt een hoge thermische isolatie, dankzij de Ug-waarde 1,0. Positieve impact op uw welzijn gegarandeerd! Eclaz One is daarom bijzonder geschikt voor energiezuinige gebouwen en passiefhuizen maar de lichtdoorlaat is ook erg populair in ziekenhuizen en scholen. Een perfecte alliantie tussen welzijn, economie en ecologie. Bovendien is het mogelijk om de isolatieprestaties van een beglazing verder te verbeteren met Warm Edge afstandshouders. Hiermee kunt u de Uw-waarde verlagen en Warm Edge afstandshouders zijn verkrijgbaar in sobere kleuren, die met elk raam matchen.


TESA
IDA speelt in op de trend van minimalistische binnendeuren en -wanden

Al meer dan een eeuw is tesa uw betrouwbare partner voor zelfklevende producten en systeemoplossingen. Assemblage van ramen, deuren of gevels; op onze expertise en de kwaliteit van onze producten kunt u rekenen. Ook in 2019 realiseerden we mooie projecten samen met onze klanten. Aliplast speelt met het IDA-systeem in op de trend van minimalistische binnendeuren en -wanden. Voor een mooie, propere afwerking worden hier tesa tapes gebruikt. “De prijs-kwaliteitverhouding van tesa is top, zo ook de service die tesa biedt!”, D. Wynendaele, Aliplast. Harinck vertrouwt voor zijn Magnetude-systeem op ACXplus. Dankzij de tape neemt de montage van een deur slechts 6 minuten in beslag en kunnen de onderdelen snel en gelijkmatig bevestigd worden. Limeparts-Drooghmans koos voor ACXplus bij het realiseren van het hoofdkantoor van Cordeel in Temse. De tape werd hier voor de bevestiging van verstevigingsprofielen op Alucobond-panelen gebruikt.


TRYMA
CNC-gestuurde vierhoekenpers; uniek in de markt

Op de stand van Tryma Machines kan u een volledig CNC-gestuurde vierhoekenpers met automatische in- en uitvoer bezichtigen. Deze machine stelt zich op basis van de data uit het werkvoorbereidingspakket automatisch in. Niet alleen de breedte en hoogte van het frame, maar ook de klemmen en messen worden automatisch ingesteld op basis van het profieltype. Dit betekent dat alle profielen met dezelfde messen bewerkt worden en er dus nooit meer handmatig gewisseld hoeft te worden. Deze hoekenpers is uniek in de markt.


WICONA
Maak kennis met duurzaamheidsstrategie ‘Infinite aluminium’

Met Hydro’s Circal 75R-technologie (2,3 kg CO2 per kg geëxtrudeerd aluminium) breekt WICONA een lans voor milieubescherming. Dit systeem maakt de realisatie van nieuwe producten mogelijk met 75% gerecycleerd post-consumer aluminium. De oplossing WICSTYLE 75 HD (heavy duty) is een van de producten die we zullen presenteren op onze WICONA-stand op Polyclose. Bouwprofessionals kunnen er de vele toepassingen en voordelen van dit systeem ontdekken, met een profieldiepte van 75 mm. Tijdens Polyclose stelt WICONA de WICTEC 50 EL voor. Het bijzonder elegante aanzicht met ‘fotokadereffect’ wordt gerealiseerd door de glaslatten die aan de buitenzijde in verstek zijn aangebracht. Ook het venster WICLINE 75 MAX zal te bewonderen zijn op de stand. Het is ontworpen om een oplossing te bieden voor elke architectonische uitdaging, terwijl het ook voldoet aan de meest veeleisende technische criteria. WICONA introduceert ook het systeem WICSLIDE 150. Dit systeem biedt een hybride oplossing, het dicht het venster af en opent als een schuifraam.


WILMS
Luchtdicht inbouwrolluik zonder koudebrug

Het inbouwrolluik ShutterX werd het voorbije jaar verder geoptimaliseerd en vaker toegepast. Deze innovatie, ontwikkeld door Wilms, garandeert een forse besparing van de energiefactuur van maar liefst 43 euro per jaar per raam. Dankzij ShutterX is er geen sprake meer van koude vensterbanken en wint men tot 3 S-punten en dus een betere EPC-score tot gevolg. In de winter wordt de koude buiten gehouden en in de zomer de oververhitting van de woning tegengegaan. Om de gekende leverbetrouwbaarheid te garanderen heeft Wilms sterk geïnvesteerd in een ver doorgedreven verticale integratie op de site in Meerhout. Deze strategie wordt verder uitgebreid met de uitrol van een confectielijn om de sterk stijgende vraag naar screens op te vangen. Wilms bestaat in 2020 45 jaar. CEO Erik Wilms: “Wilms zal op Polyclose uitpakken met een rebranding met inbegrip van een volledig nieuw logo. We verkopen al 45 jaar producten die eigenlijk niemand wil zien maar wel iedereen wil hebben.”